В столиці відбудеться щорічний фестиваль художньої кераміки “ЦеГлина 2016”

12 серпня о 19.00 у новому столичному керамічному арт-просторі «ЦеГлинаАрт» (вул. Набережно-Лугова, 2-В) відбудеться відкриття щорічного фестивалю сучасної художньої кераміки «ЦеГлина 2016». Масштабна подія триватиме до 24 серпня. Вхід для усіх бажаючих – вільний.

13880421_1149068988470207_7418535292948979484_n

Головна мета проекту – розвиток професійної кераміки в Україні. Ідея проведення фестивалю належить Олесі Дворак-Галік. Проект реалізується за підтримки Sky Art Foundation, куратори – Олеся Дворак-Галік та Юлія Островська.

1.2

Фестиваль сучасної художньої кераміки проходить четвертий рік поспіль та та цього року вперше набуває статусу міжнародної події – до проекту долучаться керамісти з Польщі, Литви, Японії.  “Це дуже важливо для фестивалю, адже культурний обмін між авторами із різних країн сприятиме збагаченню української кераміки”,  – підкреслює Олеся Дворак-Галік.

f7-ulyana-yaroshevich

Гості фестивалю також побачать роботи провідних українських керамістів. Серед них творіння Уляни Ярошевич, Гії Міміношвілі, Ігора Берези, Неллі Ісупової, Світлани Пасічної, Володимира Хижинського, Юрія Мусатова, Ірини Марко, Олесі Дворак-Галік,  Ганни Друль, Беати Корн, Олександра Мірошніченко, Нати Попової, Івана Фізера, Яніни Міронової та інших.

Завданнями проекту є демонстрація сучасного розвитку української художньої кераміки, формування інтересу до керамічного мистецтва, популяризація творчості художників, налагодження співпраці між керамістами, дизайнерами, архітекторами, галеристами, колекціонерами”, – відзначає Юлія Островська.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У рамках фестивалю пройдуть дискусії, творчі вечори художників, презентації персональних проектів, лекції, перформанси, покази відеофільмів про художню кераміку та міжнародні керамічні симпозіуми.

Також на виставці будуть представлені керамічні роботи, які люди з вадами зору зможуть відчути на дотик. Галерея планує бути дружньою до всіх людей, яких цікавить сучасне керамічне мистецтво.

f5-nata-popova

Довідка про проект:

Фестиваль “ЦеГлина” було засновано та розпочато у 2012 році. З кожним роком до арт-події долучається все більше керамістів з усієї України. Зокрема, учасниками фестивалю є автори з Києва, Львова, Ужгорода, Харкова, Полтави, Луцька, Запоріжжя, Черкас, Вінниці, Конотопа та інших міст.  

Sky Art Foundation – благодійний фонд, який був заснований восени 2014 року за ініціативи Дмитра Палієнка. Мета організації – підтримка та розвиток нового покоління українських сучасних художників, а також сприяння міжнародним культурним обмінам та інтеграції української культури у світовий арт-контекст.

Фонд веде активну виставкову та благодійну діяльність, займається організацією міжнародних арт-проектів. Крім того, фінансово підтримує культурні заходи за участю українських художників, засновує гранти талановитим авторам.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном +38 067 340 3625 або info@skyartfound.com

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: