В київському Educatorium відкрили виставку Матвія Вайсберга «Сорок видів на Азовське море поблизу Кирилівки…”

Сьогодні, 8 вересня, в арт-просторі EDUCATORIUM відкрилась виставка акварелей Матвія Вайсберга «Сорок видів на Азовське море поблизу Кирилівки із вікна третього поверху номеру під назвою “Титанік”». Виставка представляє серію графічних робіт, виконаних з натури.

afisha-vaisberg

Знаний живописець Матвій Вайсберг цього разу постає перед глядачем у менш відомій іпостасі – як художник-графік, не зраджуючи однак властивій йому експресивній і вільній манері. Сорок графічних аркушів фіксують розмаїття кольорових варіацій морського горизонту. Чіткий поділ площини листа, лаконічні форми, вільне трактування кольорових плям озвучують особливий, елегійний стан автора.

vaisberg3

Стримані акварелі — мовчазні, з паузами, з умисним бажанням не показувати усього — натяки на реальність, де людина перетворюється навіть не на стафаж, а на ледь помітну риску. Усе, що має розпізнати око, редуковане до спрощених, майже абстрактних форм. Рисунки — це пошуки стану (не)свідомості, трансформовані у плями кольорового відчуття.

vaisberg2

«Наверное у каждого человека есть мечта — жить у моря, хотя бы недолго. Когда такая мечта осуществляется у художника, он просто обязан ее запечатлеть. Восьмидневное пребывание у Азовского моря дало возможность создать серию акварелей, осуществив тем самым свою мечту — знакомство с морем накоротке», — говорить сам автор, а потім цитує Булата Окуджаву:

Мальчики,
мальчики и девочки,
с крыльями и без,
в трудный час,
в трудный час решения,
в главный час —
выбирайте море
среди всех чудес.
И вы не пожалеете,
уверяю вас.

Виставка триватиме з 8 до 25 вересня  2016 року.

Відкриття виставки: 8 вересня  2016 р. о 19:00 за адресою: вул. Рейтарська, 8Б, арт-простір EDUCATORIUM.

E-mail: gallerydykat@gmail.com
Тел.: +38 (044) 279 57 88

vaisberg1

Матвій Вайсберг (нар. 1958)

Народився у Києві. Закінчив РХСШ ім. Т.Г. Шевченка (1977), Київський поліграфічний інститут, відділення книжкової графіки (1985). Член ВТСХ «БЖ-АРТ». Автор ілюстрацій до творів Шолом-Алейхема, Е. Багрицького, Г. Кановича, Х. Ортеги-і-Гассета, К.Г. Юнга, С. К’єркегора, Ф. Достоєвського. З 1989 р. бере участь у виставках в Україні та за кордоном. З 1990 р. провів понад 50 персональних виставок у музеях та галереях світу. З іменем М. Вайсберга пов’язують становлення художнього напрямку «київський ар’єргард». Твори художника продаються на вітчизняних та зарубіжних аукціонах, зберігаються у багатьох музеях світу, зокрема у Київському національному музеї російського мистецтва, Запорізькому обласному художньому музеї, «Gaon Jewish Museum» (Вільнюс); у приватних зібраннях США, Ізраїлю, Греції, Великобританії, Швеції, ПАР, Австрії, Чехії, Грузії, Канади, Японії, Туреччини, Італії, Польщі, Нідерландів, Франції, Німеччини, Росії, України.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: