Сьогодні в Києві відкриється скульптурна виставка “Глина Адам”

29 березня, о 18.00, у галереї сучасного мистецтва “Триптих АРТ” відкриється персональна виставка скульптури Дмитра Грека “Глина Адам”. Виставка триватиме з 30 березня до 11 квітня за адресою: вул. Десятинна, 13.

Дмитро_Грек. Романтичний портрет. Бронза. Н 38 см
Дмитро Грек. Романтичний портрет. Бронза. Н 38 см

До того, як Творець створив Адама з глини, вона існувала сама по собі. Але після створення  Адама глина стала першотворчим матеріалом і набула сакрального значення для людини. Тому вона не просто матеріал, вона є чимось більшим...

У глині ми спостерігаємо відображення нашого буття. Ось вона лежить аморфною, а ось гончар робить чашку або глечик, і ми споглядаємо їх народження. Так і життя Адама  виникло невипадково, і ми – нащадки цього акту.

Глина Адам це початок моменту творіння, коли Адам вже не просто глина.

Дмитро Грек.  Адам та Єва. 2015. Бронза. Н 189 см
Дмитро Грек. Адам та Єва. 2015. Бронза. Н 189 см

Про автора

Дмитро Грек (Снігір) народився 1978 року в Маріуполі. Закінчив художню школу.

1997 – закінчив Миргородський художній технікум (відділення «Художня кераміка»).

2001 – закінчив Харківський художньо-промисловий інститут (факультет «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» за спеціалізацією «Станкова і монументальна скульптура», бакалавр).

У 2004 закінчив київську Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури за спеціальністю «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво», кваліфікація –«Художник-скульптор».

Під час навчання в Харкові брав участь у створенні й установці пам’ятного бюста Клавдії Шульженко, працював над створенням скульптурної композиції в бронзі «Футбольний м’яч», присвяченої харківському футбольному клубу.

З 2006 Дмитро Снігір бере участь у скульптурних симпозіумах з каменю (2005, 2006, 2007, під керівництвом Олександра Сухоліта) і у виставках під псевдонімом Дмитро Грек.

У 2011 брав участь у створенні пам’ятника Святим Кирилу і Мефодію (Донецьк). У тому ж році на Всеукраїнській триєнале скульптури був нагороджений дипломом II ступеня за скульптуру «Дівчина на косулі».

Живе і працює в Києві.

 

 

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: