“Привіт” із 90-х: у Києві триває виставка мистецького об’єднання “Сквот на Олегівській”

До 22-го квітня в київському просторі “Barvy” на вул. Мечникова, 3 триває життєстверджуюча виставка “Навколо кута” мистецького об’єднання 90-х років “Сквот на Олегівській”. Учасники виставки: Едуард Потапенко, Анатолій Варваров, Ігор Коновалов, Сергій Корнієвський, Людмила Роздобудько-Падун, Володимир Падун.

Ігор Коновалов. Гранат
Ігор Коновалов. Гранат

Художники демонструють глядачеві свою картину світу, концентруючись на тих деталях, на яких увага людей зазвичай не затримується. Звичні натюрморти доповнюють зашифровані послання-атоми, які мають форму зайців. Пейзажі розсікають паперові літаки, на яких рясніють добрі слова, що присутні в житті щасливої людини. Повсякденні сюжети і фрагменти життя в стилістичній обробці авторів набувають нових сенсів та звучання. Роздуми про навколишній світ відображаються в мальовничих полотнах, у деяких відчувається спокій, що межує з буддійським медитативним станом.

Сергій Корнієвський. Одна
Сергій Корнієвський. Одна

Вражає різноманітність картин, адже у кожного учасника своя манера письма і своє бачення світу, яке не заважає мистцям працювати спільно. Вражає позитивна енергія, закладена в кожен твір. “Це виставка про творення, а не руйнування”, – каже організатор виставки, ініціатор проекту ORMAN, Тетяна Шатц.

Ігор Коновалов. Хурма
Ігор Коновалов. Хурма

Інформаційна довідка:

“Сквот на Олегівській” – художники познайомилися ще під час навчання в Дніпропетровському художньому училищі, а зародження мистецького об’єднання відбулося дещо пізніше, після переїзду до Києва. Художники зайняли покинуті будинки на вулиці Олегівській і зробили там майстерні, пізніше оселилися в них. Через багато років місце проживання більшості художників змінилося, але це не позначилося на існуванні об’єднання.

“ORMAN. Про мистецтво простими словами» – проект, спрямований на підняття рівня культури. https://www.facebook.com/ORMAN.ART/

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: