“ЦеГлина 2019” пройде під гаслом “Акт – Синергія”

Цьогорічний фестиваль сучасного мистецтва “ЦеГлина” об’єднає митців з України, Туреччини та Білорусі. Він відбудеться за підтримки Посольства України в Анкарі (Туреччина), ГО Конгресу Активістів культури та завдяки самоорганізації кола однодумців і пройде під гаслом “Акт Синергія”. Організатор фестивалю – Олеся Дворак-Галік.

Артем Присяжнюк. Вавілонська вежа
Артем Присяжнюк. Вавілонська вежа

Історія однойменного Фестивалю сучасної кераміки продовжується. Цього року команда представить результати напрацювань митців, науковців та критиків, що започаткували дискурс про місце експериментальної кераміки у мистецькому тілі сучасної української культури.

Ліза Портнова. Конфлікт. 2018
Ліза Портнова. Конфлікт. 2018

Кераміка як основний медіум для візуальної частини фестивалю давно вийшла за межі класичного декоративно-ужиткового мистецтва і стала інструментом для створення робіт сучасного мистецтва. “ЦеГлина” стала місцем єднання спільноти митців-експериментаторів, котрі творять новітню історію української керамічної культури.

Володимир Хижинський. Проникнення. 2018
Володимир Хижинський. Проникнення. 2018

“Акт  Синергія”  проект, що об’єднує різноманітні експерименти з матеріалами та техніками й зосереджений на антропоцентричній тематиці. Проект створений людьми, про людей та для людей. Тут ви зустрінете добре знайомі й нові обличчя,  а також об`єкти, що примусять замислитись і надихатимуть на зміни.

Традиційно, спеціально до фестивалю, створені інтерактивні роботи, модульні конструктори, що здатні змінюватись без моменту руйнування, із закладеними варіаціями, справжні інтелектуальні естетичні ігри для ока та розуму.

 Hasan Numan Sucaglar. The Ruined House Inside Me. 2017
Hasan Numan Sucaglar. The Ruined House Inside Me. 2017

Обкладинкою фестивалю стала робота турецького митця Хасана Нумана Сучаглара – “Зруйнований будинок всередині мене”, що проголошує руйнацію особистості насамоті. Такий вибір зумовлено рішенням закликати до єднання задля синергії для якісно нового рівня спільного творення.

Ната Попова. Мовчання
Ната Попова. Мовчання

Нагадаємо, що Фестиваль “ЦеГлина” проходить в українській столиці з 2013 року та об’єднує понад 100 українських митців, даруючи насолоду шанувальникам сучасного керамічного мистецтва.

 

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: