«Синтез відчуттів» Володимира Подлевського демонструють в «KZ ART ROOM»

1 вересня о 18.30 галерея «KZ ART ROOM» запрошує на відкриття персональної виставки живопису Володимира Подлевського «Синтез відчуттів», на якій будуть представлені живописні роботи, написані протягом останнього півроку після двох арт- пленерів по Закарпаттю.

13900086_1643310202649604_7357198299404061098_n

У відвічних височинах Карпат, з самих їх нетрів, віками проступають життєдайні еони. Від пісень гуцулів до фільмів Параджанова – відчувається сила цієї стихії. Ніби кров’ю гір виринають до нас підземні струмки, щоб знову надати сили та прилучити до відвічного. Автор відчув цей одвічний подих гір, пульсацію струмків та водоймищ, золотаве та величне падіння листви на дзеркальні очі лісів. Кожна краплина включає в себе всю історію цієї землі, кожен відблиск повторює вічність. В творах Володимира Подлевського яскраво проступають натурфілософські образи, в яких вода відіграє ледь не основну роль. Оглядаючи міфи та погляди давніх народів, можна зрозуміти цей акцент та його дійсну важливість в сучасному світі. Вода завжди асоціювалася з самим життям. Це один із тих випадків, коли міфологізація дійсно стає як вартою, так і чудовою.

Володимир Подлевський народився 11 жовтня 1960 року в місті Андрушівці на Житомирщині. У 1985 році закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України. Працює і виставляється в техніці станкового живопису і левкасу. Учасник всеукраїнських, зарубіжних, міжнародних виставок та фестивалів. Протягом 1990-2015 років провів понад 35 персональних виставок в Україні та США. Його роботи зберігаються в художніх музеях Києва, Харкова, Донецька, Чернігова, у краєзнавчих музеях Житомира і Полтави, в колекції Українського інституту сучасного мистецтва та Українського Національного музею в Чикаго, в Університеті наук і мистецтв Чикаша (Оклахома, США), у приватних колекціях в Україні та за кордоном. Живе і працює в Києві

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: