Галерея «Дукат» представить виставку, присвячену 75-річчю трагедії Бабиного Яру

В п`ятницю, 23 вересня, в київській галереї “Дукат” відбудеться відкриття виставки «ПАМ’ЯТАЄМО». Виставка присвячена 75-річчю трагедії Бабиного Яру. Початок о 16.00.

Print

Як писати про Бабин Яр, якими словами можна говорити про чи не найстрашніший злочин і чи не найстрашнішу трагедію в історії людства? З того часу пройшло вже сімдесят п`ять років, однак цей злочин не має строку давності і живе невгамовним болем. Що можемо ми сьогодні – висловити свій біль, співчуття, свій страх і свою відповідальність? Пам`ятати про всіх і про кожного, зробити все, аби цей жах ніколи не повернувся…

Виставка в галереї «Дукат» – акція вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру – події, яка стала трагічним символом Голокосту. У фото-інсталяціях Юлі Лазаревскої та Миколи Мандрича, світлинах Ігоря Гільбо, панно Віктора Гукайла, у монументі «Менора» Юрія Паскевича, Якима та Олександра Левичів, у нереалізованих проектах меморіальних комплексів у Бабиному Ярі авторства Володимира Мельниченка та Ади Рибачук, Анатолія Гайдамаки, а також у віршах відомих поетів Іллі Еренбурга, Євгена Євтушенка, Миколи Бажана, Михайла Етельзона живуть почуття скорботи та причетність до історії, що поєднують кожну окрему долю з усім людством.

Print
Організатори виставки висловлюють особливу подяку київській бібліотеці ім. О. Шварцмана за надання відеоматеріалів.

Куратор виставки – Галина Скляренко
Виставка триватиме з 23 по 29 вересня
Галерея “Дукат”, вул. Рейтарська, 8Б

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: