У столиці презентують перший каталог робіт Веніаміна Кушніра

20-го січня в рамках персональної виставки Веніаміна Кушніра «Тиша і грім» в галереї «Дукат» відбудеться презентація каталогу робіт цього яскравого художника-шістдесятника.

16114258_1210897702335713_4626983551481124548_n
Веніамін Кушнір – представник української творчої інтелігенції 60-х, активний учасник і голова секції художників Клубу творчої молоді «Сучасник», друг і однодумець Опанаса Заливахи, Алли Горської та Галини Севрук. Закінчивши Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва, Кушнір пройшов по-справжньому професійну школу, навчаючись в майстернях легендарних художників – Романа Сельського та Йосифа Бокшая.

У своїй творчості Веніамін Кушнір регулярно звертався до національної теми – досить радикальної для свого часу і особливо актуальної зараз. Талановитий художник не мав жодної прижиттєвої виставки, його роботи практично не експонувалися і навіть сьогодні ім’я Веніаміна Кушніра несправедливо залишене на маргінесі українського мистецтва.
Виставка «Тиша і грім» і презентація першого каталогу робіт Веніаміна Кушніра в галереї «Дукат» – рішучі кроки до повернення забутого імені в поле сучасної культури. В каталог увійдуть понад 50 творів художника, створених в різні періоди його творчості.

Презентація каталогу відбудеться 20 січня о 19:00 в галереї «Дукат» за адресою: Київ, вул. Рейтарська, 8Б.

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: