Екологічна свідомість та проблема споживання – в фокусі нового персонального проекту Микити Зігури

20 червня Mironova Foundation презентує персональний проект Микити Зігури “Нова археологія”. Проект присвячений актуальній темі збереження навколишнього середовища  та змінам в екологічній свідомості людства. За авторським задумом, основою експозиції є різномасштабні кольорові колони, створені зі спресованого сміття, які нагадують стародавні храми, що ми можемо побачити відвідавши розкопки.

DSC_9362

Даний проект – своєрідне масштабування. Стовпи спресованого часом сміття – наче зріз ґрунту, де можна побачити специфіку часу. А може це величезні хмарочоси, які заполонили наші міста. Вони побудовані за принципом абсолютної симетрії. Споживання, безупинне та алогічне – це ще одна грань проекту. Чи потребує людина стільки, скільки їй “треба” мати? Де тут реальність, а де нав’язана ілюзія? “Золота піраміда” перегорнута і тримається на одній точці – це зовсім не стійке положення.

DSC_9394

Микита Зігура, художник:

“Проект створено не випадково, цьому передували зміни в екологічній свідомості та стилі життя. Прийшло розуміння, що  з маленьких часток складається глобальне – в цьому суть нашої цивілізації. Я неодноразово брав участь в екологічних акціях, сам був співорганізатором. І на власні очі бачив розмах і масштаб сьогоднішньої ситуації. Думаю, що майбутні археологи будуть називати наш культурний пласт “пластиковим””.

“Нова археологія” – уявлений погляд з майбутнього на сьогодення, це наче вловлене великою лінзою світло, що сконцентрувалось в одній точці, – у виставковому просторі.

DSC_9364

Відкриття виставки: 20 червня о 19:00

Тривалість виставки: 20.06 – 13.07.2019

Адреса: м. Київ, провулок Лаврський, 9

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: