Український скульптор проведе курс у Барселонській академії мистецтв

У липні 2021 року пройде скульптурний курс в одній з найвідоміших європейських шкіл реалістичного мистецтва Barcelona Academy of Art від українського викладача скульптури та анатомії, засновника київської школи скульптури «Скульптурний цех» Івана Підгайного. Курс розрахований на цифрових і традиційних художників.

Скільки б не пророкували забуття традиційним візуальним медіа, вони врешті вправно трансформуються під завдання сучасних мистецьких практик. А українська школа академічної скульптури все ще вважається потужним і  ґрунтовним джерелом досвіду для багатьох сучасних художників.

Іван Підгайний
Іван Підгайний

Інтенсив «Скульптурний портрет», який пройде спочатку у Києві, а потім у Барселоні, розрахований як на традиційних, так і на цифрових художників, тобто буде корисним тим, хто створює малу і велику просторову пластику, а також тим, хто створює віртуальні високохудожні образи для кіно, реклами, віртуального мистецтва, ігор.

Інтенсив базується на класичному ліпленні портрету, а основне завдання і цінність курсу – навчитися працювати з перебільшеннями та стилізацією форм у скульптурі зі збереженням анатомічної конструкції. Особливістю роботи  у Barcelona Academy of Arts є мультинаціональний склад викладачів та студентів, шляхом чого створюється безпрецедентна атмосфера взаємообміну знаннями, культурними особливостями, збагачення різним візуальним досвідом.

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: