Підсумковий майстер-клас проєкту «МІТЄЦ. Реабілітаційний простір» у форматі виставки

24 липня о 16.00 відбудеться звітний підсумковий майстер-клас проєкту «МІТЄЦ. Реабілітаційний простір» у форматі одноденної підсумкової виставки.
Локації: Галерея “UKRMAKROVSESVIT”, м. Київ, вул. Нижньоюрківська,3
Гора Щекавиця (підйом від галереї «Укрмакровсесвіт»)

Опис проєкту:
«МІТЄЦ. РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ПРОСТІР” — інноваційна програма мистецько-психотерапевтичної реабілітації ветеранів АТО / ООС та колишніх в’язнів, що здійснюється за підтримки «Українського культурного фонду».
Впродовж 9 місяців учасники програми брали участь у 8 майстер-класах із різних видів мистецтва: графіки, живопису, фотографії, кераміки, колажу, ленд-арту, саунд-арту та перформативного танцю. Майстер-класи проводили провідні українські митці: Олексій Аполлонов, Валерій Мілосердов, Сергій Якунін, Олександр Міловзоров, Катерина Свіргуненко, Альона Мамай, Олександр Ляпін, Богдан Мороз.
Над втіленням проекту в життя працювали команди двох громадських організацій — «МІТЄЦ» та «Львівський психоаналітичний інститут ментального здоров’я».
Під час майстер-класів з учасниками працювали фахові психотерапевти, психоаналітики. Перебіг проєкту відображався в мистецьких щоденниках професійних художників Сергія Захарова (колишній в’язень «ДНР») та Дмитра Коломойцева (ветеран АТО).
На виставці буде представлено роботи, створені учасниками під час майстер-класу: живопис, графіка, колаж, фото.
Куратор завершального майстер-класу та виставки Сергій Захаров:
“Виставка – це концентрована крапка, підсумок. Вона не для колекціонерів та шанувальників мистецтва. Це логічне завершення процесу проєкту. Виставка, насамперед, потрібна нам самим. Ще раз зустрітись, поспілкуватись, подумати, подивитись, що ми робили, поговорити про це і зробити певні висновки».
З радістю запрошуємо всіх, кого хвилюють проблеми сьогодення та рефлексування через мистецтво; всіх, хто вболіває за Україну та українців.
Вхід вільний

Офіційний сайт проекту: https://mitec.ua/
контактна інформація для запитань:
Тел.: +380950492998
mail: serhii.zakharov@gmail.com

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: