Презентація арт-буку “МІТЄЦ. Реабілітаційний простір”

Презентація арт-буку з мистецькими роботами ветеранів АТО/ООС та колишніх в’язнів, створених під час проєкту «МІТЄЦ. Реабілітаційний простір» — інноваційної програми мистецько-психотерапевтичної реабілітації ветеранів АТО / ООС та колишніх в’язнів “ДНР / ЛНР”. За підтримки Українського культурного фонду, 2020-2021 р.

Впродовж 9 місяців учасники програми брали участь у 8 майстер-класах із різних напрямків мистецтва: графіки, живопису, фотографії, кераміки, колажу, ленд-арту, саунд-арту та перформативного танцю. Майстер-класи проводили провідні українські митці. Під час проєкту з учасниками працювали фахові психотерапевти, психоаналітики «Львівського психоаналітичного інституту ментального здоров’я».

Про те, як розвивався проєкт і як створювався арт-бук розкажуть спікери:
 
Ната Катериненко – керівниця проєкту, журналістка, мистецька діячка, головна редакторка порталу “МІТЄЦ” – відеоархіву сучасного мистецтва;

Сергій Захаров – художник і учасник проєкту, співзасновник приватної галереї “УКРМАКРОВСЕСВІТ”, колишній полонений, член групи “Мурзілка”, що у 2014 році у Донецьку створювала карикатури на окупантів “ДНР” і через діяльність якої він був ув`язнений в підвалах “ДНР”;

Дмитро Коломойцев – художник і учасник проєкту, співзасновник приватної галереї “УКРМАКРОВСЕСВІТ”, ветеран АТО, з 2014 по 2016 рік служив на передовій.

Анастасія Данилюк – упорядниця арт-буку, випускниця CANactions School for Urban Studies. Як кураторка співпрацює над реалізацією проєктів “МІТЄЦ”. Співавторка книги-дослідження території для фонду “Бабин Яр”, що було реалізовано архітектурним бюро “ФОРМА”.

У презентації також візьмуть участь:
 
Ганна Шерман – директорка видавничого дому “Антиквар”;
Володимир Петрашик – головний редактор журналу “Образотворче мистецтво”;
Олеся Собкович – мистецтвознавиця;
Христина Срібняк – головна редакторка порталу “Антиквар”.
 
Офіційний сайт проекту: https://mitec.ua/
 
Реєстрація на подію за посиланням:

коментувати у Facebook

Ваш коментар:

%d bloggers like this: