ВИСТАВКА ОСТАПА ПАТИКА «НА ЗАХИСТІ ІДЕНТИЧНОСТІ. ВЕЛИКДЕНЬ!»

20/04/22 – 11/05/22

20 квітня (середа) о 15:00 в PM Gallery (Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)) відбудеться відкриття персональної виставки живопису художника Остапа Патика.

«Що може бути важливішим, ніж знати, хто ти, звідки ти, чого прагнеш і що залишиш по собі». Сьогодні ці слова  українського мистця, живописця Остапа Патика, особливо актуалізуються у серцях усіх українців. Кожен боронить національну ідентичність у свій спосіб, а митці особливо. 

Виставка присвячується визвольному рухові та війні в Україні – від початку конфлікту, спровокованого ворогом ще 2012 року, до піку загострення 24 лютого 2022 року і до обов’язкового завершення перемогою. До повернення усіх додому. У творах – уся історія останніх десятиліть. Образне мислення автора відштовхується від цілком формальних рішень до майже реалістичних образів, що спонукають мислити, відчувати, переживати біль, гордість та впевненість. Впевненість у нашій перемозі. Скоро Великдень! Воскресне Бог! Воскресне Україна!

Запрошуємо відвідати виставку до 11 травня.

Вхід вільний.

Про автора:

Остап Патик – український живописець, син відомого львівського художника Володимира Патика, заслужений діяч мистецтв України, учасник та організатор багатьох національних та міжнародних мистецьких акцій, впродовж понад тридцять років плідно працює у багатьох мистецьких інституціях Львова та пропагує українську національну ідентичність у світі. Твори митця сьогодні є окрасою багатьох світових музеїв та приватних колекцій України, Німеччини, Бельгії, Франції, Іспанії, США, Канади, Кіпру, Китаю та інших країн.

Використано текст авторства Лади Цимбали, кандидата мистецтвознавства,

доцента кафедри Історії і теорії мистецтва Львівської національної академії мистецтв

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)
Графік роботи: понеділок-п’ятниця 10:00 – 19:00, субота 10:00 – 17:00, неділя 12:00-17:00
Контакти: infopmgallery@gmail.com тел.: +38 096 294 58 38
Офіційний сайт: proartgallery.com.ua
Офіційнi сторінки в соціальних мережах: facebook.com/galleryPM, instagram.com/pm_gallery_pm/

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: