Виставковий проєкт “Половина”

9 вересня 2022 року, о 18:00, галерея “Imagine Point” відкриє виставковий проєкт “Половина”. Його учасники – Ната Левітасова та Олексій Ревіка.
Половина – частина простору галереї, який митці ділять на двох під час проекту. Це одна з двох складових змістовного і художнього наповнення, які вступають у діалог.

Ната Левітасова:  «Проєкт складається із чотирьох серій-станів: дорога, війна, зовнішнє і внутрішнє переродження. Вони сплелися в одну історію. Незавершену, суб‘єктивну, реалістичну.
Дорога – це види з вікна поїзда, що прямує на захід. Промзона ніби завмерла в очікуванні. І тільки графіті на стінах пророкують біду.
Війна – це втілення новин. Фрагменти болю, що разом утворюють хроніку подій. Ця серія вербалізована. Майже кожна картина містить текст. Сухий опис або крик, дату або розгорнуту оповідь.
Зовнішнє переродження – це різні куточки України як різні частини тіла Фенікса. Лінії, що оповили заводи, техніку, будівлі – це електричний струм, вени Птаха. Часом з‘являється вогонь, як початок кінця. Як ніч перед світанком.
Внутрішнє переродження – це шлях, подоланий мною за цей рік. Я відчувала напруження задовго до 24 лютого. Тривожність переросла у панічні атаки, а вони призвели до розладу психіки.

У серії зображений шлях занурення і подолання хвороби. Яскраві смуги, що оповили тіла – це страх, що заважає рухатись. І разом з тим цей страх захищає.»

Олексій Ревіка: «Серію «Червона лінія» було розпочато до 24 лютого, вона планувалась іншою. З початком вторгнення серія змінилась і остаточно сформулювалась. Як форма висловлювання це скоріше плакат – максимально сконцентрований, лаконічний і простий. Кожна робота має 2 назви – ім’я міста і подія, ці поняття закарбувались і у свідомості, і у творчості. Я народився в Мелітополі, тож події, які відбуваються на півдні нашої країни, торкаються особисто».

Назва проекту «Половина» – це також половина року, що минула з 24 лютого 2022, лютого, який досі з нами, і невідворотно змінив нас. Половина року – значний час, щоб сприйняти все, що відбувається з нашою країною, і спробувати за допомогою творчих процесів знайти своє місце і свою роль, осмислити їх.

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: