Валерій Мілосердов. Війна крізь призму фотографії

Фотограф Валерій Мілосердов (Київ) про фотографів та їхню роботу у зонах воєнних конфліктів.  Матеріал записано в рамках проєкту «МІТЄЦ. Реабілітаційний простір». За підтримки «Українського культурного фонду».

МІТЄЦ дякує «Галереї РА» за допомогу в організації зйомки.

Опис проєкту: 

АРТ-ТЕРАПІЯ ВЕТЕРАНІВ АТО / ООС ТА КОЛИШНІХ В’ЯЗНІВ «ДНР / ЛНР»

«МІТЄЦ. Реабілітаційний простір” — інноваційна програма мистецько-психотерапевтичної реабілітації ветеранів АТО / ООС та колишніх в’язнів «ДНР / ЛНР». Над втіленням його у життя працюють команди двох громадських організацій — «МІТЄЦ» та «Львівський психоаналітичний інститут ментального здоров’я».

Впродовж 9 місяців (з грудня 2020 до серпня 2021 року) учасники програми беруть участь у 8 майстер-класах із різних видів мистецтва: графіки, живопису, фотографії, кераміки, колажу, ленд-арту, саунд-арту та перформативного танцю. Майстер-класи проводитимуть провідні українські митці: Олексій Аполлонов, Олена Придувалова, Валерій Мiлосердов, Сергій Якунін, Олександр Миловзоров, Катерина Свіргуненко, Альона Мамай, Богдан Мороз та ін. Виконані на майстер-класах творчі роботи учасників проєкту експонуватимуться в онлайн-галереї “МІТЄЦ”. Фінальним акордом проєкту стане створення арт-буку.

Під час майстер-класів з учасниками програми працюють фахові психотерапевти, психоаналітики. А особистим досвідом виходу зі стресової ситуації з ними поділяться професійні художники — Сергій Захаров (колишній в’язень «ДНР») та Дмитро Коломойцев (ветеран АТО). Їхні художні щоденники фіксуватимуть загальний арт-терапевтичний процес, і наприкінці проєкту будуть презентовані на спільній виставці митців.

коментувати у Facebook

One thought on “Валерій Мілосердов. Війна крізь призму фотографії

Ваш коментар:

%d bloggers like this: