Open-call від Канівського міжнародного скульптурного симпозіуму

У вересні 2021 року відбудеться 10-й ювілейний Канівський міжнародний скульптурний симпозіум, організований творчим об´єднанням «ЧервонеЧорне». Цьогоріч склад учасників визначається двома шляхами: 2 митці запрошені організаторами та 3 митці братимуть участь у симпозіумі за результатами open-call, який триває до 10 липня 2021 року.

Вже відомі імена учасників, запрошених організаторами. Ними стануть два відомих українських скульптори – Олександр Дяченко та Василь Корчовий.

Канівський міжнародний скульптурний симпозіум

Всі учасники симпозіуму отримають можливість реалізувати скульптурні проєкти у камені, а також грошову винагороду у розмірі 4000 у.о. Сам симпозіум відбуватиметься у вересні на території готельного комплексу «Княжа гора» у Каневі. Для українських скульпторів це чудова можливість обміну досвідом на одному симпозіумному майданчику та реалізації своїх творчих напрацювань.

Тема симпозіуму традиційна: Канів, як одне з мальовничих, історично та культурно важливих місць України, місто, яке стало джерелом натхнення вже для не одного покоління митців.

Розглядати подані протягом open-call заявки буде міжнародне журі у складі: Helen Pheby (керівник кураторської програми в Yorkshire Sculpture Park, голова опікунської ради UP Projects, Лондон), Слава Балбек (архітектор, засновник архітектурної майстерні balbek bureau та меблевого бренду propro), Павло Гудімов (засновник і куратор арт-центру “Я Галерея”, колекціонер, музикант), Олександр Дяченко (скульптор, член Національної Спілки Художників України з 1987).

Міжнародне журі

З умовами участі в open-call в рамках Канівського міжнародного скульптурного симпозіуму можна ознайомитись за посиланням.

Організатор симпозіуму: творче об´єднання «ЧервонеЧорне», має за мету просування сучасного мистецтва в Україні, зокрема скульптури, досліджує його взаємозв’язки, етапи розвитку, документує ці процеси, створює дискусійну платформу для міжкультурного діалогу, формує новий імідж України завдяки співпраці з міжнародними художниками, скульпторами та профільними установами.

коментувати у Facebook
%d bloggers like this: